Inte så lätt men för nätt

IMG_2552Nu har jag prövat att sätta koftan (den del som är klar) på en provdocka för att se hur den kommer att bli. Men jag vet inte … Ryggen är det som är finast, IMG_2554sedd från sidan kan den nog också bli OK om jag är lite mer noggrann när jag blockar på riktigt men framifrån …IMG_2558Man kan nog få till en schysst krage också men jag tycker det ser ut som att koftan är för liten framtill. Jag skulle velat ha lite mer koftan över magen om man säger så. Uppnålad så här är koftan inte så olik den (lite otydliga) som finns i beskrivningen så man kan undra varför jag från början valde den här modellen när den är så liten framtill. Smaken har väl hunnit ändra sig eftersom det var flera år sedan jag köpte garnet. IMG_2560Jag har börjat sticka på en ärm också, men nu har jag pausat för att ta mig en funderare. Ska jag kanske istället sticka en annan modell av garnet? Jag skulle ju kunna börja på en annan med det garn jag har kvar till ärmarna och sedan bestämma mig för vilken jag ska slutföra. En lätt och nätt modell ska det vara i så fall. Den här var inte lätt, men för nätt ;).

9 reaktioner på ”Inte så lätt men för nätt

 1. Den är ju fantastiskt fin!!! Men förstår att du vill repa upp om den blir för liten fram.

  Går det kanske att sticka på en liten kant fram för att förlänga den lite? Kanske någon spets/volangkant?

  Gilla

  • Kanske det. Det vore en utmaning att komma på hur man skulle kunna lösa det. Just nu får den bara sitta där på dockan … Jag är rädd att den dag jag blockat koftan på riktigt kan jag inte repa upp garnet igen.

   Gilla

 2. Den är ju helt fantastiskt vacker i ryggen!! Jag tycker det ser ut som en bolero i modellen och därför inte upplevs som för liten, men om det inte alls var tänkt så förstår jag om du är tveksam till att fortsätta…

  Gilla

 3. Fantastiskt fint mönster! Särskilt i ryggen. Förstår vad du menar med att den är lite liten framtill. Det känns nästan som den inte är riktigt klar. Men synd att repa upp! Inte lätt det där… kanske blir det toppen över en sommarklänning? 🙂

  Gilla

  • Tack! Har lyckats hitta flera koftor av samma modell på Ravelry och ser där att det är så en kofta blir om man konstruerar den som en cirkel – speciellt om man har bredare höfter än byst som jag har. Men kanske som du säger att den kan bli fin till en sommarklänning – som en bolero som vajb skrev. Jag tycker ju också att mönstret är fint i ryggen och har i alla fall inte börjat repa upp än.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s