Jag var bara tvungen …

IMG_2466IMG_2468att lägga till lite orange i min Leftie. Det kändes så rätt. Det orange är Visjö Ombré som jag hade ett lite nystan kvar av sedan jag stickat en kofta i det garnet. Det är mjukt och skönt, vilket man inte kan säga om några av de andra garnerna jag använt i den här sjalen. Det är ju ett restgarnprojekt så jag har tagit vad jag har hittat i skåp och lådor. En liten hake har varit att jag har ett annat restgarnsprojekt på gång i samma färgskala … mer om det i ett annat inlägg. Det tvistsömsgarn jag hittade var fint melerat men ganska stickigt så det är tur att det bruna garnet mellan de gröna stjälkarna är så mjukt. Det är Geilsk, en blandning av bomull och ull. Men jag undrar om någon av er som läser det här har någon erfarenhet av det garnet, för jag blev lite förvånad, nästan lite förskräckt, när jag skulle repa upp en bit och garnet gick av flera gånger. Jag provade att dra lite försiktigt i garn av samma sort som jag inte stickat med och det gick av lika lätt. Kanske jag ska gå och prata med henne i garnaffären. Det kanske är något tillverkningsfel? Jag har råkat ut för att svart vävgarn av bomull varit mer ömtåligt än andra färger i samma garn, men inte brunt.

Nåväl, sjalen blev  klar i helgen som jag tänkt och jag är nöjd. Den skulle passa till en päls jag har … och de passar så bra ihop att sjalen nästan inte syns ;). IMG_2469

Nu ska jag måla färdigt mitt tillklippningsbord så det kan skruvas fast i väggen sen. Jag hoppas kunna visa upp det här snart. Ett litet krux som ska lösas först är hur man överhuvudtaget ska få in det i syrummet. Bordsskivan är 230 cm lång och ska in genom en dörr i slutet av en hall – tyvärr är inte dörren rakt fram utan man måste svänga i 90 graders vinkel mot hallen om ni förstår … Jag får klura på hur man ska öppna och stänga dörrar, gå in och ut ur rum och badrum på vägen och på något sätt sicksacka in skivan i syrummet. Alternativet är att ta in bordsskivan genom fönstret.

14 reaktioner på ”Jag var bara tvungen …

  • Ja, det orange blev lite som pricken över i. Jag är nog inte någon snabbstickare egentligen, men ville ha sjalen klar fort och det var ju inget vidare väder att vara ute i i helgen så det blev mycket stickat ;).

   Gilla

  • Gillar du att sticka kan du ju sticka dig en egen till våren. Den var inte så svår – men du kan ju köpa beskrivningen på svenska i så fall. Det underlättar. Jag råkade beställa den på tyska:).

   Gilla

 1. Håller med ovanstående kommentarer, sjalen blev jättefin. Intressant att höra hur ni löser problemet med att få in tillklippningsbordet, tänkte inte på att det kan bli trixigt.

  Gilla

  • Nu längtar jag tills det är färdigmålat så att vi kan försöka få det på plats. Har målat undersidan med både grundfärg och annan färg, ska försöka vända på det så jag kan måla ovansidan med grundfärg en gång ikväll. Men det är tungt …

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s