Ut med julen och in med tillklippningsbordet!

IMG_2489I helgen har vi städat ut julen – och burit in och monterat fast ett tillklippningsbord i ”Smy-rummet”. När My bodde hemma var detta hennes rum. Nu är det mitt syrum. Därav namnet. Bordet är måttbeställt hos Sennans snickerier.När My kommer hem fäller man bara upp bordsskivan, fäller in benetIMG_2493 och hakar fast bordet upptill med några krokar/hakar.IMG_2481IMG_2483Skivan är tung så vi (läs min man) har skruvat fast stödlister som skivan vilar på i nerfällt läge. På bilden där jag visar hur benet kan fällas in ser man också en stödjande list som löper längs hela bordsskivans framkant. Det var snickaren som föreslog konstruktionen med stödlist och stödben i ett. Han påpekade också att benet behövde förstärkas genom att utformas som på bilden – om jag skulle råka sparka till det när det var nerfällt. Härligt med kunniga yrkesmän!

Som man kan ana på översta bilden finns en bokhylla och ett skrivbord alldeles till vänster om tillklippningsbordet. Jag sitter och syr vid skrivbordet.  Det är otroligt gediget, består av två kökshurtsar och en massiv träskiva i stavlimmad björk. Det rubbar man inte på i först taget. Alltså kan man gasa rejält med symaskinerna utan att det uppstår några irriterande vibrationer ;). Nyligen köpte jag ny bestickslåda till en av lådorna i köket, men den fick inte plats i kökdslådan. Men den fick plats i en låda i skrivbordshurtsen/kökshurtsen i mitt syrum så nu blev det bättre ordning på saxar och andra tillklippningsgrejor:

IMG_2487IMG_2477Det här rummet har sin egen historia. Tidigare fanns en vägg från garderoben till höger i bild, förbi där byrån nu står och bort till bakre väggen.  En juniorsäng fick plats, men när My behövde en större säng hjälptes min man och min far åt att helt enkelt såga loss väggen, putta den ungefär en halvmeter till höger (in i vår klädkammare) och sätta fast den igen. My ville ha ett nattduksbord men det fanns ingen plats för det. Då funderade hon och hennes morfar ut denna lösning: IMG_2480En liten hylla fastskruvad i byrån, med plast för nattlektyr och en mugg för vatten – som inte välter! Det har väl inte så mycket att göra med tyg och garn, men kan vara ett tips för dig som liksom jag vill ha ett kombinerat gäst- och syrum och har begränsat med yta.

IMG_2486Jag invigde tillklippningsbordet med att rita av mönstret till en 50-talsinspirerad klänning ur senaste Burda style. Jag ska sy den av ett Liberty-tyg som jag köpte i höstas. Det är ju lite vanskligt att köpa tyg utan att precis veta vad man ska sy. Många gånger visar det sig att det fattas lite tyg för att man ska kunna sy den där modellen man kommit på att man så gärna vill sy.  Jag hade dock en ungefärlig bild av hur modellen skulle se ut när jag handlade så expediten hjälpte mig att räkna ut en rimlig tygåtgång och jag tror att tyget kommer att räcka. Dock behöver jag köpa foder också.IMG_2484Härligt med så mycket arbetsyta – och att slippa ligga på knä när man ritar mönster och klipper till.

10 reaktioner på ”Ut med julen och in med tillklippningsbordet!

 1. Vilket smart bord!
  Jag kikade även runt på de andra sidorna om ditt syrum – jättefint allting!
  Blev väldigt nyfiken på var du handlat ditt skåp med skjutdörrar – platta paket – IKEA?
  Hälsningar Fröken Slöjd

  Gilla

  • Ja, det var platta paket. Skåpet monterades på plats. Jag kommer inte att få ut skåpet ur rummet med mindre än att jag skruvar isär det i alla beståndsdelar igen. Skåpet är köpt på Blooms för några år sedan. Vet inte om Blooms finns kvar i andra städer. Affären i Halmstad är nedlagd.

   Gilla

 2. Vad bra det blev! Ser på mitt gamla rum med andra ögon tack vare din blogg, och tycker att smyrummet passar i ett inredningsreportage med alla smarta speciallösningar:)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s