Jordbrunt och gröna blad

Jag fick en brun fårskinnspäls av min man i 25-års-present (med andra ord är pälsen också 25 vid det här laget). När det smällde till och blev lite kallare här för någon vecka sedan åkte pälsen fram ur garderoben. Den är vidunderligt varm och go, men kan behöva kompletteras med något runt halsen ibland. Leftien som jag stickat tidigare visade sig vara perfekt för ändamålet, lätt att vira tätt runt halsen utan att det känns klumpigt. Men jag tyckte inte att svart-rött var optimalt till den bruna pälsen så jag köpte lite brunt garn för att kunna sticka en mer matchande sjal. Frågan var bara – vilka färger skulle det vara mer än brunt? Jag tog fram lite restgarner och sorterade i tre teman:

IMG_2441

tema Natur

IMG_2443tema Gul-orangeIMG_2444tema Grönt

Naturtemat gick bort direkt – för mesigt! Gult och orange var raka motsatsen – men orange har liksom aldrig varit min färg så till slut bestämde jag mig för gröna blad. IMG_2448Så här såg det ut när jag kommit en bit. Nu har jag kommit en bit till – har stickat 20 ”stjälkar med blad” och det ska vara 29. Jag hoppas bli klar i helgen – man vet aldrig när kylan kommer. Men maskantalet ökar hela tiden så varje parti tar längre tid att sticka än det föregående …

En reaktion på ”Jordbrunt och gröna blad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s