Nytt år nytt utseende …

… på bloggen. Äldsta dottern är utbildad i informationsdesign så jag har passat på att få lite tips och råd av henne nu när hon varit hemma över julen.

2014 blev det inte en enda hemmagjord julklapp, men i mellandagarna var jag i stan och bunkrade upp med garn för kommande behov. Plötsligt blev det lite kallare och jag fick fart på stickorna. Det blev en ”vättemössa” var till döttrarna efter att jag kollat lite med vilka färger de kunde tänka sig. Det blev olika nyanser av grått. Så här blev Mys mössaIMG_2399Det är samma modell som jag stickade till mig själv före jul så tjejerna kunde prova min mössa för att känna hur den kändes. Garnet till mössan på bilden heter Merino One.IMG_2413Stormen Svea härjar fortfarande här så det blev vantar på vid fotograferingen.

IMG_2408De här vantarna köpte jag material och mönster till på Halländska hemslöjden för några år sedan. Modellen heter Josefin.IMG_2416En av mina väninnor som provstickat vanten för Hemslöjden gav mig ett bra tips: Eftersom vanten bygger på fyra mönsterrapporter räckte det att vid större delen av stickningen bara ha en kopierad mönsterrapport till hands (uppklistrad på lite kartong). När man stickat ut en sticka skulle mönsterrapporten vara utstickad – ett bra sätt att hålla koll hela tiden!

6 reaktioner på ”Nytt år nytt utseende …

  • Tack! Kul att du gillar nya designen. Mössan värmde i blåsten och blev godkänd. Nu ska jag posta den ljusgrå till andra dottern. Hon hann åka hem innan hennes mössa blev klar.

   Gilla

 1. Hej! Fina stickade skor. Jag kan inte virka men kan sticka. Dessvärre ej så kreativ som du, utan vill gärna ha mönster. Nu vill min man ha stickade mockasiner 😃. Kan du hjälpa mig att göra /skissa på ett mönster? 😀

  Gilla

  • Du skulle kunna börja på samma sätt som jag gjorde när jag virkade mockasinen – rita av din mans fot på läder, klipp ut sulan och gör hål med jämna mellanrum runt hela sulan. Sen tänker jag att du mäter sulan runt om. Beroende på vilket garn du vill använda räknar man sedan ut hur många maskor du behöver lägga upp och så stickar du en lös remsa motsvarande den jag virkade fast på sulan. Det blir knepigare med ovandelen. Den får jag fundera vidare på – eller så gör du det lätt för dig och följer denna beskrivning som jag hittade på en blogg: http://ulliga.blogspot.se/2013/10/olas-mockasiner.html. Du kan säkert sy på lädersulor undertill när du stickat mockasinerna klart. Hör av dig igen om du vill ha mer hjälp! Ewa

   Gilla

 2. Söt vättemössa och jättefina vantar!

  Ja, det är väl lite mitt problem också, jag hamlar i samma ställning hela tiden när jag stickar och läser. Nu har jag satt nacken på ett litet gymnastikochstretchprogram för att förebygga framtida nackspärrar. 🙂

  Haha, jag såg precis att du länkat till min blogg i kommentaren ovan – vilket sammanträffande! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s