En toppenmössa?

IMG_2279Kanske jag fortfarande inte hittat den ultimata mössan, men jag gillar den lilla toppen på den här mössan – och den fina flätan runt kanten. Jag började virka en mössa med häng för några veckor sedan, men kände att det inte var riktigt rätt modell så jag fortsatte min jakt på en mössmodell mer i min stil. Jag hittade faktiskt beskrivningen till den här i mitt eget arkiv. Nu har jag hittat mönstret bland Drops gratisbeskrivningar också, så skulle du vilja sticka en du också så finns länk till beskrivning här.IMG_2255Så här såg det ut när jag stickat en bit. Tänk att man kan få till det så här bara genom att sticka fram och tillbaka. Det ser ju ut som att flätan är påsydd efteråt, men det är den alltså inte. Kanske syns det också att mössan formats upptill med förkortade varv.

Mössan var väldigt rolig att sticka – och det gick fort! Jag köpte garnet igår och redan på kvällen var mössan färdig. Jag har stickat den med samma stickstorlek – nummer 8 – som i beskrivningen, men i annat garn. Jag har använt Naturgarn Soft. Och det gick ju bra det med. Brunt är inte precis en färg jag brukar välja, men den går ju fint ihop med min nya kappa :). En annan sak som jag har gjort olikt mot beskrivningen är själva vändningen vid förkortade varv.

Så här gör jag för att undvika hål vid förkortade varv: när jag kommer fram till sista maskan innan vändningen lyfter jag den maskan avigt med garnet framför maskan, vänder arbetet, lägger garnet framför maskan igen (garnet kommer alltså att ligga runt maskan), lyfter maskan avigt igen och stickar sedan tillbaka som vanligt. Det är lättare än det låter – pröva själv, följa bara min beskrivning steg för steg.

För att tydligt se var de 12 maskorna till flätan slutade trädde jag på en av dotterns gamla leksakspärlor på stickanIMG_2263för jag har ingen tillräckligt stor stickmarkör.

IMG_2275 IMG_2277

3 reaktioner på ”En toppenmössa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s