Korg av kort

IMG_2284När jag var liten sydde min farmor såna här korgar att hänga i granen av gamla julkort. När våra barn var små återupptog min mor och jag den idén. Till trettonhelgen hade vi julgransplundring då var och en fick plocka sig en korg från granen fylld med godsaker. Häromdagen hittade jag korgarna i lådan med julgranspynt och tänkte tipsa er som fortfarande får julkort från släkt och vänner att spara dem efter jul och sedan sy julgranspynt av dem till nästa jul.IMG_2290Det gör ju inget om inte hela motivet får plats, men det är viktigt vilken del som kommer med så därför gjorde jag en ”titt-mall” som jag la över kortet och ritade av. Sedan lade jag på den andra mallen så jag kunde markera var hålen skulle vara.mallar till julkorg 001IMG_2303Här är en korg upp-och-ner-vänd för att du ska kunna se hur den är hopsydd.

IMG_2286IMG_2291

Vi använde alla sorters julkort, både de traditionella, lite gammeldags och de som barnen fått.IMG_2288

IMG_2289Flickorna lekte med julkorten under året så en del var väl ganska ”vällästa” när de skulle sys ihop till korgar, men det är en del av charmen tycker jag. Och tänk till vilken stor glädje dessa kort har varit!

God jul allihopa!

Ewa

6 reaktioner på ”Korg av kort

  1. SÅ roligt att du visar den här fina gamla släkt-traditionen, som nu har levt i MÅNGA generationer, och hoppas fortsätter och att andra ”nappar på” tipset.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s