Pumpor och garn

IMG_1961Jag och maken har varit och hälsat på goda vänner i Kalmar. Tillsammans med 249 996 andra var vi på skördefesten på Öland. Det såldes pumpor i alla de former och dekorerade på olika sätt IMG_1962både i BorgholmIMG_1960och ute på landet (Kåtorp)IMG_1980IMG_1974 IMG_1973 IMG_1977Jag har aldrig sett så många pumpor på en gång förut!

Under bilresan till och från Kalmar virkade jag på en av mina mormorsruteplädar, den som ska vara i Idas rum. IMG_2022Jag hade korgen med i bilen. När jag virkat några rutor hade jag rätt många avklippta garnändar. För att de inte skulle ligga och skräpa knöt jag fast dem på ett garnIMG_2008IMG_2016och vips så hade jag gjort mitt eget pälsgarn. Nu har jag provstickat en liten bit.IMG_2020Det skulle kunna bli nederkanten på en vante. Vi får väl se …

Vill du pröva att sticka med hemmagjort pälsgarn kan du läsa i boken ”DoRedokonsten att slakta en tröja” av bl.a. Katarina Breiditis, Katarina Evans och Anns-Stina LIndén Ivarson hur man gör. Det är därifrån jag fått idén.

6 reaktioner på ”Pumpor och garn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s