Ärmarna blev bak och fram

Nu är den klar, tröjan som kom till på grund av några knappar jag köpte för några år sedan.IMG_1945 Det speciella med den här tröjmodellen var de infällda ”kilarna” i nederkanten fram och på ärmarna. Jag hade tänkt mig att ”kilarna” på ärmarna skulle komma på ovansidan av händerna. Som jag läste beskrivningen skulle det till och med bli så wild and crazy att ena ärmen hade kilen på ovansidan av handen, andra ärmen skulle ha den på undersidan. Nu blev det så att BÅDA kom på undersidan. IMG_1941Det blev inte lika effektfullt. Det skulle kunna fixas till genom att repa upp tröjan uppifrån och ner till ärmarna, ta loss dem, vända dem ett halvt varv (eller bara ena ärmen om jag ville ha ett mer assymetriskt utseende). Men när jag hade tröjan på mig kändes det inte bra med kilarna överhuvudtaget. Garnet är ganska tungt så ärmarna kändes klumpiga med det där extra nertill. Så jag klippte bort kilarna och sydde ihop till vanliga ärmar.IMG_1954

Lite lustigt är det att jag troligen inte kommer att sy fast pärlemoknapparna. De känns inte längre rätt till den här tröjan.

Däremot tycker jag att kragen som jag improviserade fram under tiden som jag stickade blev lyckad. (Enligt beskrivningen skulle det inte vara någon krage.) Jag stickade fram och tillbaka på rundsticka med förkortade varv så den blev bredare fram. Jag lade upp några extra maskor på den smalare delen så att det blev en liten ”flärp” som jag kunde stoppa in under den bredare kragdelen och sy fast.

5 reaktioner på ”Ärmarna blev bak och fram

    • Jag tycker inte längre att de passar till den här tröjan. Men jag har dem kvar. Det kanske blir en grå, mer klassisk fiskartröja med dem på. Kan väl passa med sill-knappar på en fiskartröja ;).

      Gilla

  1. Låter fint med grå fiskartröja, var det inte de tankarna du hade från början? 🙂 Kul att knapparna inspirerade dig till att göra en tröja som sedan blev knapplös!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s