Garnet räcker inte …

till en halsduk. Jag har stickat upp ungefär en fjärdedel av garnet och halsduken är ungefär 20 cm. Alltså skulle min halsduk bara bli 80 cm lång – och utan frans. Så nu lägger jag ner det här projektet, repar upp stickningen och nystar upp garnet igen. Det är inte otroligt att jag stickar en halsduk senare med det här hålmönstret för det är roligt att sticka och jag tycker det passar fint till en halsduk. Men jag har inte tillräckligt med garn hemma just nu.IMG_1938

Jämför man med förra inlägget ser man att jag gjort en del förändringar:  Jag kom på att jag ville ha ett bredare parti rätstickning i början (och slutet) av halsduken innan jag började med hålvarven. Och så lade jag upp på grövre sticka för att kanten inte skulle bli så stram.
När jag en gång ska sticka halsduken kommer jag välja ett garn lämpligt till stickor 3,5 eller 4, lägga upp 39 eller 41 maskor och sticka cirka 30 varv rätstickning innan jag börjar med hålvarv. Halsduken blir då ungefär 24 cm bred. Flott med en lite bredare halsduk, tycker jag. Uppskattningsvis behövs 2 hg garn och då bör det räcka till fransar också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s