Söndag i Halmstad

Min man är bra på att hitta roliga saker att uppleva i vår närhet. Idag har vi t.ex. tittat på Halmstad Triathlon. Tänk att det finns människor som fullt frivilligt – och dessutom med stor entusiasm – först  simmar 1900 m i 16 gradiga Nissan, sen cyklar 9 mil och avrundar med ett halvt maratonlopp. Och det i en sådan fart att jag inte kunde ta några bra bilder. Husen längs Nissan stod ju stilla, så dem kunde jag fotografera.IMG_1865

Det här fotot kunde jag lika gärna ha tagit på vår Italien-resa, tänker jag. Jag tycker det ser italienskt ut, fint med alla blommor. IMG_1875I Norre Katts park som ligger vid Nissan såg vi också många fina blommor. På bilden syns bysten av Göran Hammar, mannen som räddade Norre Katts park från att bli industrímark i mitten på 1800-talet. Varje år är det studentsläpp i parken. Nybakade studenter från stans alla gymnasieskolor åker hit i kortege och mottas av släkt och vänner här. Vi hade faktiskt Göran Hammar som träffpunkt häromåret när yngsta dottern tog studenten. Men då hade jag inte tagit reda på vad det var för gubbe vi samlades vid.

IMG_1879Här har jag vänt mig ungefär ett halvt varv och tagit ett foto av Norre Port, en av Sveriges få bevarade stadsportar, färdig 1601. Tydligen var man noga med stängningstiderna redan för 400 år sedan. Idag läste jag nämligen på Wikipedia att kung Karl XI inte blev insläppt genom porten en natt. Enligt reglerna öppnades den inte efter stängningstid. Så kungen fick sova över i en stuga norr om stan. Denna stuga kallas såklart nu Karl XI:s stuga. Jag kör förbi den varje dag på väg in till stan. Imorgon när jag kör förbi ska jag tänka på den stackars kungen som inte fick komma in i Halmstad när han ville, fast han var kung. IMG_1882

Tänk att riksvägen gick genom porten fram till 1960!

I eftermiddag har jag stickat på tröjan som jag skrev om i förra inlägget. Nu har tröjan två ärmar:IMG_1888Nu tror jag att jag ska sy ihop de där flärparna nertill så att jag ser att ärmarna blir som jag tänkt.

 

 

2 reaktioner på ”Söndag i Halmstad

  1. Åh vilka fina bilder, särskilt den första! Är det huset nära Nissan där Riccardos glassbil brukar stå, i närheten av en begravningsbyrå? Jag har inte tänkt på att det är så fint! Inte utan att jag längtar efter älskade Halmstad!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s