Hög hatt och gammal bil

Vi har gjort en lördagsutflykt i det fina vädret, jag och maken. Och se vad vi fick se utanför en bilfirma i stan:IMG_1854En jättefin T-Ford från 1922. Det är den stolta ägaren, Ingemar Birgersson från Laholm, i fin cylinderhatt som visar upp sin bil innan han ska köra ett brudpar. Han har kört flera brudpar och även studenter till studentbal i den här tjusiga, men inte helt lättkörda bil. I alla fall tycker jag den låter svårkörd: Det finns tre pedaler att trampa på, från vänster till höger: hel- och halvfartpedal, backpedal och bromspedal. Helt förvirrande! Det är en cabriolet – man kan fälla ner taket. Vi fick veta att det är viktigt att spänna fast det nedfällda taket med de läderremmar man ser baktill på bilen. Annars kan taket råka fällas upp igen när man kör i medvind! Jag tänkte inte på att fråga om hans fina hatt var av typen chapeau-claque (en sådan där som man kan fälla ihop).

Nu är vi hemma igen. Maken tittar på bilsport på TV:n. Jag sitter bredvid, lite lagom intresserad, med en stickning. Just nu stickar jag mest på en lättstickad tröja. Jobbet tar så mycket energi att jag inte riktigt har tålamod till något annan stickning. Men vi får se, kanske blir det något varv på Harunin. Angenäma val att göra! Så här långt har jag kommit på tröjan:IMG_1861

 

En reaktion på ”Hög hatt och gammal bil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s