Har ni Haruni?

Det är många som stickat sig en Haruni-sjal. Jag köpte garn till ett par stycken (!) förra året – handfärgat silkegarn från Sjöalyckans silke.IMG_0051  och i somras började jag sticka på den första.

Jag är väldigt spänd på om garnet ska räcka. Man kunde välja att sticka en mindre sjal, men jag vill ha sjalen så stor som på bilden på beskrivngen. Enligt beskrivningen krävs att man har hälften av garnet kvar när man ska börja sticka efter mönsterdiagram B. Jag vägde garnet när jag skulle börja på diagram BIMG_1725och enligt vågen var det precis 50 g, alltså hälften, kvar. Jag försökte också räkna fram om det skulle kunna räckaIMG_1829men det enda som kan ge mig ett säkert svar på frågan om garnet räcker  är väl att fortsätta sticka tills garnet är slut – och då är förhoppningsvis sjalen klar.

Det är rolig stickning, men ingen sådan där stickning som man kan sitta med framför TV:n. Jag kan inte det i alla fall. Minsta ögonkast mot TV:n och jag har tappat bort var jag är i mönstret. Igår upptäckte jag att jag gjort något galet i slutet på ett varv och försökte undvika att ”sticka baklänges” genom att bara släppa ner de maskor jag trodde var fel, en och en, och sedan sticka dem rätt. Men så lätt var det inte. Till sist tappade jag inte bara maskor utan tålamodet också. Då drog jag av hela stickningen från stickan och repade upp rätt många varv. Jag lyckades faktiskt fiska upp maskorna igen, tror jag. Nu får jag sticka ett varv då jag noga kollar att alla maskor är med och att jag följt mönsterdiagrammet. Sedan blir det inget mera TV-tittande med den stickningen i händerna.

4 reaktioner på ”Har ni Haruni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s