Eremitstickningar och sociala stickningar

Det finns olika stickningar för olika tillfällen. Haruni-sjalen som jag skrev om i förra inlägget är en stickning för eremiter. Det är ingen stickning man plockar fram när man vill sitta och småprata med vännerna samtidigt som man stickar. Så ikväll när det är dags för ”syjunta” tar jag med ”sill-tröjan” istället. Fyra aviga, fyra räta – hur svårt kan det va´? Det är en lite rolig modell, en enkel detalj gör mycket för att tröjan ska bli speciell.

IMG_1835Först stickar man resår, 4 räta, 4 aviga en bit upp. Sedan maskar man av i början av varvet …IMG_1838flyttar av stickningen på strumpstickor …IMG_1842och stickar runt, runt. Den avmaskade kanten sys senare ihop med den öppna kanten. På så sätt bildas en kil, den kil som ger tröjan lite karaktär. Detta är den första ärmen. Den andra stickas likadant. Själva kroppen stickas på motsvarande sätt. Uppe vid ärmhålen stickar man ihop ärmarna med kroppen. Då kan man välja om man vill göra tröjan helt symmetrisk eller lite mer wild and crazy genom att vända ena ärmen bak och fram så att kilen kommer på ovansidan på den ena ärmen och på undersidan på den andra. Idén kommer som jag nämnt tidigare från boken ”Designstickat” av Jytte Slente.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s