Allt blir inte lika bra …

I början på sommaren började jag göra ett mönster till en blus och lovade att återkomma med rapport om det färdiga resultatet. Här kommer den:

Lösningen med att sy fast knytrosetten på en separat okdel fungerade bra. Men jag hade nog inte tänkt färdigt innan jag valde mönster att utgå från.  Jag utgick nämligen från ett mönster med ganska djupt ärmhål. Orginalmodellen hade inte en hel ärm utan någon slags halvärm som inte gick runt hela ärmhålet och ärmhålet var ovanligt djupt vilket jag inte tänkte på. För att få till en ärm med samma omkrets som ärmhålet prövade jag att rita av en ärm från ett grundmönster och göra den större, men den blev FÖR stor. Jag ritade av ärmen igen utan att göra den större och då passade den faktiskt in i ärmhålet.  Men när jag använder blusen är det något som gör att blusen inte sitter riktigt bra. Den liksom fastnar uppe på bysten när jag rör mig, och det bildas veck. Kanske kunde jag gjort ärmarna LITE större ändå, och sytt i en hållningstråd … men egentligen är det nog bara att konstatera att jag skulle utgått från ett grundmönster helt och hållet, avsett för isydd ärm, och ritat av både ärm, fram- och bakstycke. Sedan kunde jag delat av framstycket i ok och nederdel. Vet inte varför jag gjorde som jag gjorde, riktigt bra blev det ju inte. Blusen går att använda, men förmodligen kommer jag att gå och dra i den för att vecken inte ska synas. Min dotter skulle fått mönstret om det blev bra, men hon tyckte inte heller om ärmisättningen. Hon hade velat ha ärmarna längre in på plagget.

Så här ser i alla fall blusen ut färdig:IMG_1806

IMG_1808Kanske är framstycket för snävt? Ja, SÅ kan det nog vara när jag tänker efter. Vad tror du orsaken kan vara till det här fenomenet?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s