Testing, testing …

Jag är i full gång med att testa om jag kan få till ett mönster till en blus som yngsta dottern vill sy.  Jag gör inte ett nytt mönster nu utan utgår från ett mönster jag har och gör förändringar på det genom att vika in det här och där, eller genom att rita direkt på tyget. Blir blusen godkänd av dottern kan jag rita ett riktigt mönster till henne sedan.  För att minnas alla förändringar och små trix jag kommer på när jag håller på, skriver jag ner små anteckningar och fotograferar allteftersom. Detta  kanske någon annan också kan ha glädje av så jag lägger ut det här på bloggen.

IMG_1426Här har jag lagt ut mönster till bak- och framstycken. Bakstycket är helt, ligger alltså mot vikt kant. Jag har delat av framstycket i två okdelar och en hel nederdel som ska gå upp till där rosetten ska vara. Den nedre delen ligger alltså också mot vikt kant.

IMG_1429Här har jag sytt ihop okdelarna med bakstycket.

IMG_1432Här är rosett-bandet  fastnålat räta mot räta med bak- och okstycken. Det är klippt på diagonalen för att få fint, mjukt fall. När man syr fast det måste man vara noga med att sy precis fram till sömsmånen på okdelarna. Hoppsan där kom visst tårna med på bilden!

blus med pilHär har jag nålat ihop ena knytbandet, rätsida mot rätsida. Det ska nålas och sys ihop ända upp till pilen.

När knytbandet är hopsytt vänder man ut rätsidan.IMG_1440Sedan stryker man in sömsmånen på rosettbandet längs halsringningen.IMG_1442IMG_1446Här gör jag ett litet klipp vinkelrätt in mot där sömmen slutar för att kunna …IMG_1449peta in sömsmånen i bandet, sedan IMG_1450nålar jag fast den invikta kanten runt hela halsringningen. Den sys fast för hand med små stygn i den tidigare sömmen.IMG_1458En bit på väg … Det ser ut att kunna bli ganska likt , eller hur?

2 reaktioner på ”Testing, testing …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s