Älskade kofta!

Vad är alternerande text

En riktig gammal trotjänare

Det här är min älsklingskofta. Den är säkert 10 år gammal, vilket börjar märkas på slitaget. För en tid sedan gick halskanten sönder. När jag skulle laga den kom jag på att jag använt restgarnet till den här pläden av mormorsrutorkudde i soffa.

Så – spara alltid ett litet nystan av garnerna du stickat med så du kan laga dina älsklingsplagg så osynligt som möjligt. Så här blev lagningen med ett annat garn än orginalgarnet:

image

Jag inser att den här älsklingen snart kommer att behöva en ersättare, och för att ha gott om tid till att få den färdig tänkte jag börja sticka på den redan nu.

Jag fick boken ”Älskade kofta” av mina döttrar i julklapp och i den hittade jag en modell som jag tycker om – Bondekoftan. Den är stickad i Rowan Wool Cotton – ett garn av ull och bomull  precis som favoritkoftan, så den här gången bestämde jag mig för att sticka med det garn som angavs i beskrivningen. Jag skickade efter garnet redan i januari, men hade redan två koftor på gång då så garnet har legat i skåpet tills nu. Otroligt att jag kunnat låta bli att börja på det här projektet innan jag avslutat åtminstone en av de två andra koftorna.

2 reaktioner på ”Älskade kofta!

  1. Va duktig du var på laga dina kläder. Försöker att laga och använda secondhand så mycket som det går. Säljer också grejer på nätet, har hittat en sida som är gratis att annonsera på, http://citiboard.se/ , så det kostar inget att lägga upp annonser. Tips!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s