När är man på upploppet på en kofta?

imageNu är jag väl nästan där? Det gäller att ligga i, för jag har ju lovat mor att hennes kofta ska vara klar till Mors dag. Men igår kväll var en sådan där kväll då stickning inte är avstressande …  Jag tittade på TV samtidigt som jag stickade och upptäckte plötsligt att en av mina KniPro-stickor börjat skruvas loss från kabeln. En maska hade glidit ner mellan kabeln och stickan, och när jag skulle rätta till problemet gick garnet av. Jag lade undan stickningen för kvällen och tittade färdigt på Kommisarie Lewis (nästan, jag somnade innan jag fick veta vem mördaren var).

Idag på förmiddagen åkte maken och jag först och tittade på fåglar. Det var avstressande! Halmstad Ornitologiska Förening fanns på plats och berättade om det vi såg. Intressant! Vi såg bl.a. brushane, skärfläcka, sothönor, vigg, kricka och dvärgmås. Dvärgmåsen var visst inte så vanlig och bra mycket sötare än de vanliga måsarna. Vi såg ett tjugotal arter, men ornitologerna hade sett över 80. Men så hade de varit där tidigt, tidigt på morgonen. Att vara ornitolog kan nog vara lite stressigt. Där står man i godan ro och kikar på fåglar och så – plötsligt ringer en mobil: dammsnäppa synlig i Påarp! Då gäller det att kasta sig i bilen och köra dit för att hinna se denna sällsynthet. Stickning är nog mer avkopplande i alla fall …

Inne i Halmstad var det Tulpanfestival denna helg så vi passade på att njuta av all blomsterprakt när vi ändå var ute på vift. Festivalen hålls tydligen på olika platser olika år och är till glädje för allmänheten och till nytta för branschfolk. Över 100.000 lökar planterades i fjol!2014-05-03 12.29.46

Här en rabatt framför Halmstad slott. Kejsarkronorna är verkligen pricken över i, tycker jag.

2014-05-03 13.25.32En del planteringar hade gjorts i urnor eller stora tunnor. Här är tulpansorten Verver ’Happy Queen tillsammans med bl.a. pärlhyacinther, blå annemoner och balkansippor.

2014-05-03 13.28.40Det fanns tulpaner som nästan inte såg ut som tulpaner. Men vackra var de allihopa!

Efter dessa skönhetsupplevelser åkte vi hem och åt. Styrkt till kropp och själ var det sedan ingen konst att rätta till gårdagens problem. Och som sagt, en ärm kvar – då är man väl på upploppet på en kofta?

4 reaktioner på ”När är man på upploppet på en kofta?

  1. Oj då får du skynda på med stickorna för det är ju inte såååååååååå länge till Mors Dag 😉

    Skrattade gott om ditt resonemang om ornitologer för jag levde samman med en ornitolog under 1970-talet och jisses vad vi kuskade runt efter dessa fågelskrällen. Det var jättekul i sig och jag lärde mig mycket, men en hel del är glömt numera. Dock blev jag mäkta stolt när jag under påsken på gården i norr kände igen sparvugglans vissling.

    Gilla

    • När vi kom hem från fågelskådningen sattes jag i hårddrillning med en Cd med 90 olika fågelläten … Minns inte att jag hörde någon sparvuggla, men kattugglor hör vi ofta här på kvällarna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s