En gräsänkas bekännelse

image

Den här har jag tömt på två kvällar – utan någon hjälp alls. Det är inte så att jag vantrivs med mitt eget sällskap, men det är lättare att hänfalla åt frosseri när ingen ser en. När tjejerna bodde hemma var jag mer disciplinerad och åt bara godis på helgerna. Nu har maken varit på konferens och det har varit fri tillgång till godisförrådet (han är godisförsäljare och har ett förråd av smakprover i bastun). Jag var bara tvungen att prova om Polly smakade lika gott som det brukar. Och det gjorde det. Nu när jag byggt på mitt Polly-fluff var jag bara tvungen att testa om min Emelie fortfarande passar. Det skulle vara lite jobbigt om den blivit för liten innan den ens är klar.

IMG_0903Jodå, ingen fara på taket, än så länge … Däremot upptäckte jag att det inte var alltigenom lyckat att gå över från att sticka med magic loop till strumpstickor mitt på ärmen. Det var ett experiment för att se vilket som gick fortast och kändes bekvämast. Det var att sticka med strumpstickorna, men eftersom resultatet inte blev riktigt lika ”spänstigt” går jag nog tillbaka till magic loop med min långa rundsticka.  Det syntes dessutom en liten rand i skarvarna mellan strumpstickorna, vilket jag inte kan minnas att det gjorde när jag exempelvis stickade strumporna i julas. Kan det bero på garnet? Har du varit med om det någon gång när du stickat med strumpstickor? Och har du märkt någon skillnad mellan att sticka med magic loop och strumpstickor? Vilken skillnad i så fall?

Ps. Bucklorna på överarmen är tyvärr inte några svällande muskler utan en hopknölad puffärm. Alltså är plagg med puffärm inget att rekommendera att bära under denna kofta. Hmm, det har många av dem jag sytt på senare tid:IMG_0886imageSommarklänning i Tilda-tyg

 

4 reaktioner på ”En gräsänkas bekännelse

 1. vilka söta klänningar du har sytt – perfekt tajming dessutom såhär när våren är i antågande:)

  jag har lärt mig att sticka klart med stickor i samma material. det spelar ingen roll om jag byter från strumpstickor till rundstickor, så länge stickorna är i samma material. jag har gjort misstaget att byta stickor i ett material till ett annat, och det syns alltid, jag vill minnas ett par sockar jag stickade där den ena var stickad i trästickor, och den andra var stickade i aluminiumstickor, det var en betydande skillnad i storlek på dom, trots att båda var stickade i 2,5 mm stickor. det var bara att göra om:)

  Gilla

  • Alla stickorna jag använt är av metall, men strumpstickorna är mattare än rundstickan så då har vi kanske förklaringen där. Den här gången blev skillnaden inte större än jag tänker låta det vara, men ska försöka komma ihåg att inte testa nytt mitt inne i ett arbete fler gånger ;). Roligt att du gillar mina klänningar!

   Gilla

 2. Oj vad många fina alster du har tillverkat. Jag är imponerad !! Vackra klänningar , stickade koftor och virkade luvor till vinkorkstomtar. Du verkar kunna allting. Tack för kommentaren hos mig. Jovisst är det lite knöligt att virka med plastremsor. Man får hålla virknålen på ett annat sätt. Men det är ju stora maskor så det går rätt så bra. Min kompis ligger en bit före så jag ska fota hennes kasse framöver och sen min också. Jag har faktiskt en liten matta virkad i mormorsrutor med plastremsor. Funderar på att det ska bli ett kommande projekt. Du kan hitta den om du skriver plastmatta i sökrutan inne på min blogg. Köpte den på Antikmässan, så den är vad man kallar retro.
  Ha det gott !! //Eva

  Gilla

  • Vad roligt att du tittade in här idag! Hoppas du hittade lite inspiration. Jag gillar också mormorsrutor, håller på med plädar till döttrarnas rum – har hållt på lääänge, för det är sådana projekt som jag bara tar fram då och då. Jag virkade en julgransmatta innan jul av två pyjamasar – också återbruk. Jag gillar återanvändning. Välkommen tillbaka! Ewa

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s