Helg med döttrarna

Den här helgen har våra döttrar varit hemma. I fredagskväll var vi ute på restaurang och åt en god trerätters för att fira Mys födelsedag. Lördag förmiddag åkte  jag och tjejerna till Emmaus. Ida skulle på Disney-maskerad och behövde lite rekvisita till sin Bambi-dräkt. Hon hittade vad hon behövde – och en hel del till, bl.a. en fin, beige tröja i merino-cashmere för 125 kronor. Själv hittade jag de här tygerna:

image

imageJag har inte gjort några brännprover eller något sådant än, men gissar av känslan att döma att det röda tyget är av polyester och det gröna av viskos. Jag är egentligen inte så förtjust i syntetiska tyger, men de skrynklar ju mindre än naturfibrer/regenatfibrer så jag tänkte att en klänning av polyester kan vara bra att ha om man exempelvis ska ut och resa. För att vara syntetiskt kändes det faktiskt riktigt behagligt, med lite mjukt fall. Jag gav 80 kronor för det röda tyget och lika mycket för det gröna. Bitarna är på ungefär 2,5 m vardera, så det kan bli två klänningar för lite mer än 160 kronor. Grönt förekommer inte så ofta i min garderob, så det blir lite förnyelse.

Ida hittade en brun tröja till sin Bambi-dräkt. Hon sydde större delen av lördagseftermiddagen och så här fin blev hon i sin dräkt:

20140315_202322

Hon hade ett par bruna byxor med mockaimitation i sidorna. Hon klippte av dem till ett par shorts och med lite sprätthjälp av storasyrran fick hon loss ”mockan”. Den använde hon sedan dels till att sy öronen av, dels till den mörka randen på ryggen som Bambi har på alla bilder. Pappas gamla lammullsväst fick bli det ljusa på magen och fläckarna på ryggen. 20140315_202331

imageNärbilden visar den lilla, vita svansen.

3 reaktioner på ”Helg med döttrarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s