Vårstädning av symaskinen

Det har inte blivit något besök i sybehörsaffären den gångna veckan. Jobbet har tagit ovanligt mycket tid. Men jag har sytt lite på vårklänningen, och när jag gjorde det började symaskinen låta konstigt. Jag brukar inte sy över knappnålar, men hade gjort det idag så jag trodde att jag kanske förstört symaskinsnålen och bytte därför den. Men maskinen lät ändå konstigt. Nästa åtgärd blev då att ta bort stygnplåten och börja damma ur ”symaskinens hjärta”. Egentligen skulle jag väl inte visa detta, för det avslöjar hur länge sedan det måste vara sedan jag dammade ur maskinen senast. Mitt försvar är att jag sytt mycket i velour på senaste tiden, och det vet ju alla hur mycket det flockar av sig, eller hur?

imageHär har jag tagit bort stygnplåten, spolkorgshållaren och spolkorgen och borstat bort damm med pensel.

image

Här har jag borstat bort det jag kom åt med penseln. Sedan vred jag lite på handhjulet så att jag kunde komma åt andra skrymslen i spolkammaren och borstade lite till, vred och borstade lite till, vred och borstade lite till …

image

Sedan kom jag på att jag kunde använda den här smala, spetsiga och lite vinklade pincetten som följde med overlockmaskinen för att plocka bort små tussar som jag inte fick bort med penseln.

image

Så här mycket damm hittade jag i min symaskin! (Det är i alla fall lilla modellen av tändsticksask, om du undrar 😉 .)

Maskinen låter fortfarande inte riktigt som vanligt, men stygnen blir OK så nu får det vara nog med symaskinsstädning för den här gången.

image

Så här långt har jag kommit på klänningen, och eftersom jag sytt röda stickningar på kragen lutar det åt att det blir röda knappar. Tack för alla synpunkter på knappval, förresten! Det var roligt och intressant att höra era tankar kring detta.

Nu hoppas jag att någon av er vet var man kan köpa neoprentyg – ”dykardräktstyg”. Min dotter har en tröja (köpt) i sådant material som hon tycker om och nu vill  hon försöka sy en själv. Hon frågade mig om jag vet var man kan köpa sådant tyg, men jag vet inte. Vet du så blir jag glad om du skriver en rad här i kommentarsfältet om var man kan hitta det. Det finns kanske något företag som man kan skicka efter från, annars bor dottern i Stockholm och där är väl utbudet av tygaffärer störst. Är det kanske till och med så att du har tips om hur man syr i sådant tyg?

3 reaktioner på ”Vårstädning av symaskinen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s