Varifrån kommer inspirationen?

Vad är det som får dig att sätta igång med ett nytt projekt? För egen del inspireras jag många gånger av själva materialet:  känslan av ett mjukt och lätt kidmohairgarn eller lyster och färg hos ett silkegarn kan få mig att vilja börja sticka direkt.image

 

 

 

imageDet råder inte idétorka hos mig, snarare brist på tid att genomföra alla idéer. För att inte glömma bort alla uppslag fotograferar jag en del, skissar och samlar på mig små saker som kan leda tankarna till mina idéer igen.

De här snäckorna till exempel

image

finns i mitt syrum för att  påminna om idén till en randning i en kofta. Men kan det också vara så att de på något sätt påverkat valet av färger till dessa mormorsrutor?

image

I alla fall vet jag att jag köpte det grålila garnet i yttersta varvet utifrån snäckorna. De andra garnerna fanns i ”mitt lager”. Några av garnerna är växtfärgade och de har jag fått av en arbetskamrat.imageNaturen är en underbar inspirationskälla.

IMG_0549IMG_0546

 

 

 

 

 

De här slånbären har givit mig en idé till ännu en kofta, kanske i mörkgrönt, med runt ok med mönster och färgsättning utifrån bär och blad.

 

Det skulle vara roligt att höra vad du inspireras av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s