Stickar febrilt …

på mors kofta för att få loss stickan till nystart på min Emelie. (Det är nog tredje gången gillt.)

image

Jag använder förvisso KnitPro-stickor, men jag har inte storlek 2,5 på ändstickor, så nu när jag ska sticka med 2,5 måste jag i alla fall gå över till en vanlig rundsticka. Och det är alltså samma sticka som jag behöver till min eviga Emelie. Jag tror inte ens att det finns mindre ändstickor än 3 mm. Någon som vet? Jag tror att man lätt skulle råka bocka så tunna stickor när man skruvar dem på kabeln.Jag var tydligen lite för försiktig när jag skruvade fast dem jag använder nu.  Rätt vad det var gled inte maskorna över från stickan till kabeln, utan fastnade i mellanrummet som blivit när stickan började skruvas loss från kabeln. Någon som har några tips på hur man drar åt rejält utan att förstöra stickorna?

image

Koftan är Tant Koftas Uppifrån-och-ner-kofta. När man stickar oket behövs sex markörer. Jag har testat lite olika stickmarkörer, bl.a. de här öppna,men de funkade inte så bra i det här sammanhanget. De trillade av.

Då tänkte jag att jag skulle kunna använda metallringarna på gamla kulspetspennor, de där mitt på pennorna. Jag inventerade makens förråd av pennor, och trots att det är rätt ansenligt fanns inte en penna med metallring! Tydligen har man rationaliserat bort dem.

Så då letade jag i ena dotterns skrivbord, och hittade de här:

image

Såg ju himla käck ut när man trädde de hjärtformade pärlorna på stickorna, tyckte jag.

image

Tyvärr var de lite för tjocka för att fungera perfekt, men håll med om att de ser roligare ut än de oglamorösa  garnöglor jag använder nu (de fyller dock sin funktion till fullo).

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s