Blommor på bordet

Så här års brukar jag börja längta efter att ha vårblommor på bordet. En gång för länge sedan tyckte jag att jag kommit på ett bra sätt att få ha vårblommor i köket varje dag. Jag skulle brodera en duk med en krans av vårblommor! Mönstret hittade jag i Hemmets Journal. Idag, tretton år senare har jag kommit så här långt …imageimageimageSå här ska den se ut i färdigt skick.

Visst hade det varit fint att kunna lägga en sådan vårduk på bordet, men nu blir det inte så i år heller. Istället kan jag glädja mig åt att ha dessa blommmor på bordet:image

De här rosorna fick jag av min man den 14:e februari. Vi förlovade oss på Alla hjärtans dag för 29 år sedan.

På tal om rosor –  den här duken har inte heller blivit färdig:

imageimage

I det här fallet minns jag precis varför. Det är den här lilla rackarens fel:

imageJag råkade brodera den i fel ruta. Den uppmärksamme läsaren ser var den skulle ha placerats om man tittar på förlaganimage

Jag hade tydligen en förkärlek till lite nostalgiska handarbeten på den tiden.

Man blir ganska asocial av den här sortens korsstygnsbroderi. Tappar man koncentrationen hamnar lätt en blomma fel … Nu tycker jag nog att den skulle kunna få vara kvar där den råkade hamna. Men det blir i alla fall inget korsstygnsbroderande här än på ett tag. Har lite annat på gång … fast först eftermiddagsfika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s