Stickat hålmönster

imageDet här hålmönstret kom till när jag stickade provlapp till  min Emelie-kofta. Jag hade lite svårigheter med att få till flätpanelen, speciellt SSP (ungefär sticka ihop 2 vridna aviga maskor) och började fundera på alternativ . Jag prövade mig fram genom att utgå från det mönster som syns längst ner på provlappen. imageDet mönstret hittade jag i en gammal stickbok jag har: image

Den var nog omodern redan när jag köpte den för länge sedan, men vad jag har haft nytta och glädje av den. Nu är den snart retro-modern!  Jag tyckte mönstret var snyggt, men när jag skulle pröva att spegelvända det, ledde den ena tanken till den andra och så vips blev det något nytt. Beskrivning till min variant på hålmönster konmmer i ett annat inlägg. Den finns kanske redan någonstans i någon bok eller ute i cyberspace, men jag vill leva kvar i illusionen att jag kommit på något nytt :).

Det lustiga är att när jag nu börjat försöka göra en beskrivning av hur jag stickade hålmönstret hittade jag en film på youtube om hur man stickar SSP. Så nu är jag på G med Emelie – med ursprungliga flätmönstret … :).

En reaktion på ”Stickat hålmönster

  1. Allt upprepar sig…lycka till med Emelie nu! Blir lite varm i hjärtat av att se din bok, en syster står i min bokhylla, även den omodern när den köptes på bokrean i slutet av 70-talet! Men den står sig, flitigt använd även här!!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s