Jag och Emelie

Jag har tagit fram Emelie igen – den röda koftan jag började på förra sommaren. Början gick ju inte så jättebra (om det kan du läsa här), och vi är inte riktiga vänner än, Emelie och jag.  Dels har jag kommit av mig vad det gäller mönsteravläsningen, dels har jag valt ett lite svårstickat garn. Garnet är Blend bamboo, 70% bambu och 30% bomull, från Hjertegarn. Det är väldigt mjukt och skönt och jag tycker om den röda nyansen, men garnet delar sig gärna. Det är speciellt irriterande när det händer nu när jag provstickar hålmönstret. Det ligger så att säga i sakens natur att det blir ett och annat misstag när man gör en provlapp, men det kan ändå göra mig lite smått irriterad. När sedan garnet delar sig och trasslar när jag försöker ta upp det som blivit fel genom att ”sticka baklänges”  – då blir jag riktigt purken. Trodde att jag äntligen fått till flätpanelenimagemen nu ser jag att det är fyra flätor på min provlapp och tre på bilden på beskrivningen. Hm. Någon annan som varit med om samma sak?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s