Smock!

Nytt år, nya kunskaper:

Jag har inte prövat på att göra smock i stickat förut, vare sig stickad smock eller den här varianten. Principen är att man stickar en typ av resår: 1 avig, 3 räta, runt, runt till önskad längd. Sedan vänder man arbetet ut och in och syr smocken.image

Garnet är ett vackert glänsande mohairgarn som jag köpte på en julmarknad för någon månad sedan. Fotot kan ju tyvärr inte förmedla känslan i garnet, men jag kan intyga att muddarna blev väldigt mjuka och sköna i det här garnet från Jutagårds mohair, Heberg.  Om jag inte missminner mig är det 80% killingmohair från gårdens getter och 20% finull och garnet är spunnet i Allingsås. Det är roligt att kunna sticka med lokalproducerat garn, tycker jag.

image

Jag visste redan från början att jag ville sticka handledsvärmare av garnet, och efter en del funderande och provstickande blev det den här modellen. Den heter Britta och är hämtad ur boken ”Pulsvärmare en inspirationsbok” som är skriven av Birgitta Adolfsson. Att sticka handledsvärmare är en bra idé om man vill prova på en ny teknik och göra något mer än bara en provlapp, men inte ett stort plagg.

imageimageMed detta årets första inlägg vill jag önska alla läsare en

God fortsättning på det nya året. Titta gärna in igen snart. Inom kort kommer en beskrivning till något du kanske kan behöva – speciellt om du stickar i mohair – ett stickförkläde som samtidigt är en förvarings- och transportpåse för din stickning. Jag planerar också att sy ett fodral till yogamattan jag fick i julklapp av mina döttrar.

Varma hälsningar Ewa

4 reaktioner på ”Smock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s