Beskrivning hålmönster

imageMaskantalet ska vara delbart med 6. Lägg till 3 maskor.

Varv 1:  * 3 am, 1 rm, 2 rm tills, omsl*, 3 am

varv 2: 3 rm, *3am, 3 rm*

varv 3: *3 am,  omsl, , 1 öhpt, 1 rm*, 3 am

varv 4=varv 2

Hur man stickar öhpt kan du se här. Du kan istället för öhpt göra varianten SSK, beskrivning här.

Min tanke från början var att detta hålmönster skulle kunna användas som alternativ till orginalet i koftan Emelie – om man vill ha lite variation eller ett lite enklare mönster.  Det är lättare att sticka för det är bara  fyra varv att hålla reda på istället för sex. Dessutom är det aldrig annat än aviga och räta maskor från avigsidan, vilket det är i det fina Emelie-mönstret. Man ska bara tänka på att denna flätpanel kräver 21 eller 27 maskor (3 flätor resp. 4 flätor) istället för de 24 maskor som är i Emelie-mönstret. Ett annat användningsområde skulle kunna vara i ett sommarlinne. Det blir luftigt tack vare hålmönstret och kan stickas figurnära för stickningen blir ganska elastisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s