Sydda ytterkrukor

IMG_0727Häromåret skaffade jag nya gardiner till köket till jul. Jag hittade gardiner i ett tyg precis som jag tänkt mig. Det fanns i färdiga längder som passade till de större fönstren. Jag ville ha en gardin till lilla fönstret i köket också, så jag köpte en extra gardinlängd (det fanns ingen metervara), klippte den i ungefär halvmetersbitar som jag skarvade ihop till en gardinkappa. Det blev tyg över, så jag sydde ytterkrukor av linnetyg som jag  fodrade med det randiga gardintyget. När man viker ner kanten syns fodret. IMG_0726

IMG_0732I vardagsrummet blir det rödrutiga gardiner till jul, med matchande ytterkrukor. De här har jag gjort lite större, så att ett kaffefat får plats under innerkrukan. I de andra har jag plastpåsar runt innerkrukorna för att det inte ska läcka vatten. Att ha plastat tyg på insidan tror jag inte riktigt på, eftersom det är söm i botten på ytterkrukan där vatten kan komma ut även om själva tyget är vattentätt.

Beskrivning till sydda ytterkrukor hittar du här

 

En reaktion på ”Sydda ytterkrukor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s