Beskrivning till sydd ytterkruka

IMG_0749-Mät omkretsen på innerkrukan/fatet som innerkrukan ska stå på. Lägg till 2 cm för sömsmåner och ytterligare några cm för att ytterkrukan ska bli något större än innerkrukan.

-Mät innerkrukans höjd och hur långt nervik krukan ska ha. Lägg till halva krukans diameter (för botten på krukan) och ytterligare 2 cm för sömsmåner.

Mitt fat var 44 cm i omkrets. och innerkrukan var 12 cm, hög så jag klippte till två tygdelar med dessa mått:kruka– Lägg tygdelarna med rätsidorna mot varandra, nåla och sy ihop ena långsidan med 1 cm sömsmån.

– Stryk isär sömsmånerna och vik ihop till ett rör som som du nålar och syr ihop med 1 cm sömsmån.IMG_0736Stryk isär sömsmånerna och vänd ut fodersidan så att sömmen kommer precis i ovankanten. Stryk på kanten.

IMG_0737IMG_0738Sy en stickning längs kanten (jag har vänt andra sidan ut bara för att fotot ska bli tydligare).

IMG_0739Sicksacka ihop foder och yttertyg runt om.IMG_0740Platta till ”krukan” och sy ihop den i botten med 1 cm sömsmån. Det blir finast om du har viker så att  sömmen du sytt tidigare kommer i sidan:ytterkruka 2Platta till  ”krukan”  på andra hållet så att du kan forma och sy  hörn som fotot visar. ytterkrukaKlipp så att det finns 1 cm sömsmån kvar. Sicksacka ihop sömsmånerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s