Vad gör man när man fått stearin på en broderad duk?

Bild

Den här duken har jag fått av min mormor. Hon har både designat och broderat den, minns att hon berättade att hon använde en spegel för att få till hörnen bra. Jag tycker så mycket om den, gillar stilen. Så jag blev ledsen när jag upptäckte att det droppat stearin på den. Inte så lite heller! Men jag har kämpat för att få bort det mesta …IMG_0761först lade jag duken i frysen så att jag kunde …IMG_0762pilla bort så mycket stearin det bara gick.IMG_0763Sen lade jag hushållspapper både under och över duken där fläcken var och strök så att stearinet smälte och sögs upp av pappret. Jag prövade med melittapåse också, för det hade jag hört skulle fungera bra, men jag tyckte inte att det gjorde det. Det kanske beror på vilken sorts melittapåse man använder? Prövade också med toalettpapper och det fungerade lite bättre än hushållspappret, men bara lite. Jag flyttade pappret och bytte papper ofta så att jag fick nytt, torrt papper att suga upp stearinet med. IMG_0764Till sist gnuggade jag med fuktat galltvål på fläcken (en favorit när det gäller fläckborttagning), lät det ligga en stund och tvättade sedan i varmt vatten med lite flytande tvättmedel.IMG_0766Fläcken är inte helt borta, men den syns inte så mycket utan att jag kan använda min älskade julduk igen.IMG_0772

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s