Halsbandssjalar

2013-10-31 22.13.19

Denna vecka har jag  tagit över ytterligare ett projekt – denna gång min dotters halsbandssjal som hon började sticka på för 3 år sedan. Då flyttade hon hemifrån för att studera i Eskilstuna. Det var lite ensamt sådär i början och hon visste inte riktigt vad hon skulle göra på fritiden så jag skickade upp garn och stickor till en sådan här halsbandssjal, tror att jag till och med lade upp maskor till henne. Men det var ett tag sedan hon stickat så jag fick instruera via Skype. Men snart hade hon fullt upp med studier och fick annat att göra på fritiden så stickningen blev liggande. Nu har min man och jag varit och hälsat på och då stickade jag klart halsbandssjalen.

2013-10-31 22.12.30

Jag har en likadan själv, i annan färgskala. Garnet är Silk Blend Manos del Uruguay, köpte det tillsammans med beskrivning i en garnaffär i Halmstad. På bilden kan man se själva konstruktionen. Den är alltså stickad i ett stycke. Den fungerar lite som en mjuk, värmande sjal i nacken och som halsband framtill, därav namnet förmodar jag.

2013-10-31 22.14.03

3 reaktioner på ”Halsbandssjalar

  1. Ja, och jag (mor Kerstin) fick minsann en i födelsedagspresent (eller julklapp?!) i gröna fina nyanser, och den har jag haft stor glädje av. Kreativa gruppen på Röda Korset tog bilder, för att de tyckte, att den var så fin och lite annorlunda. Jag har t o m använt den utanpå min gröna kappa eftersom färgerna stämde precis. Den är jag verkligen nöjd med!

    Gilla

  2. Man skulle kunna göra ett armband…? Eller då snor sig banden inte lika fint? Något att klura på. Tack för hälsningen Mor Kerstin, via en annan mor!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s