Ett avslutat stickprojekt

IMG_0639

Måhända ett lite lustigt plagg … en stickad tunika i ullgarn (Himle, en-trådigt sjalgarn från Hedängens Ull och Garn), men skönt. Kunde bli snyggt med en polotröja med ”lassokrage” till (stor, vid draperad polokrage), har faktiskt tyg till en i skåpet. I samma skåp ligger ett par hekto till av samma garn, men i färgen Nypon, en vacker, rosa nyans. Mer om det en annan gång … Mönstret till tunikan kommer också från Hedängens Ull och garn, modellen heter Elins tunika.

Jag blev rekommenderad att skölja upp det färdigstickade plagget i ljummer vatten och några droppar såpa, krama ur det och låta det torka plant, vilket jag gjorde. Så här såg tunikan ut föra tvätt:IMG_0487[1]

och så här ser den ut efter tvätt:IMG_0490[1]Det var första gången jag använde ”tröjtorken” jag köpt på Stoff&Stil. Den kostade 60 kronor. När man inte använder den fäller man ihop den:

IMG_0644[2]

Tunikan på närmare håll:IMG_0643[1]

5 reaktioner på ”Ett avslutat stickprojekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s