Champagne-tomtar

imageNu vet jag vad jag ska göra med det röda garnet som blev över när jag stickade min basker: champagne-tomtar. Jag har sparat korkar från mousserande viner av olika slag (alltså inte bara champagne, då skulle jag inte fått ihop särskilt många) och stickar nu små tomteluvor till dem. Ögonen är kartnålar som jag helt enkelt sticker in i korkarna. Vill man kan man ju sätta i öglor i mössorna så att man kan hänga upp tomtarna i julgranen. De kan vara fina som dekoration på julbordet också. Syrran fick några i julklapp i fjol, tillsammans med deckaren Champagneführern … Kanske ett julklappstips?  I så fall får du beskrivningen här – jag hittade den i en Hemmets Journal från 1997. Beskrivning: Ing-Marie Jerlov. I orginalbeskrivningen har tomteluvorna garnbollar i toppen och tomtarna har sidenrosetter runt halsen, men det har jag uteslutit.

Använd strumpstickor 2,5-3 och garn som passar till stickorna.

Lägg upp 24 m och fördela dem på stickorna. Sticka slätstickning runt i 8 v. Börja intagningen för luvans topp:

* 2 m tills, 4 m *. Upprepa * – * v ut. Sticka 4 v utan int.

* 2 m tills, 3 m *- Upprepa * – * v ut. Sticka 3 v utan int.

* 2 m tills, 2 m *- Upprepa * – * v ut. Sticka 2 v utan int.

* 2 m tills, 1 m *. Upprepa * – * v ut. Sticka 1 v utan int.

2 m tills v ut.

Tag av garnet med ca 10 cm lång trådända, drag garnet genom återstående m. Fäst alla trådar.

image

3 reaktioner på ”Champagne-tomtar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s