En för liten kofta

Det här är egentligen moderns projekt som jag tagit över.  Efter att ha stickat lite längre än på bilden blev jag tveksam …. Såg inte ärmen lite väl smal ut? Jag åkte hem till kära mor och hon provade. Det var inte bara ärmen som var liten. Hela koftan var i fel storlek! Så jag bestämde mig för att pröva om det gick att repa upp garnet – trots att det är mohair – och om det gick ville jag se om det syntes någon skillnad när jag stickade med upprepat garn jämfört med direkt från ett nytt nystan. Jag repade upp en bit, nystade upp garnet på en flaska, sprayade det lite lätt med vatten och lät det torka.Bild

Jag tycker inte att man ser någon skillnad, tycker du? Det är lika ojämnt överallt ;). Stickprovet fyller två funktioner, förutom att visa om det blev skillnad på att sticka med upprepat garn/nytt garn behövdes det för ett ev. nästa steg. Jag har nyligen köpt en beskrivning av Tant kofta på en Uppifrån-och-ner-kofta. Jag är lite nyfiken på hur det skulle vara att sticka en sådan kofta, och för att kunna göra det behöver man göra ett stickprov i modell som bilden ovan. Jag hade en idé om pärlliknande knappar, hittade precis sådana jag tänkt mig  men köpte också den hjärtformade, pärlemoliknande knappen, och den fyrkantiga, ”diamantliknande” så nu går jag här och funderar och funderar …

Blir det den här modellen lär jag utesluta den rätstickade randen en bit ner. Den tillför ingenting, tycker jag.

Den draperade klänningen som jag skrivit om är på g, men tyvärr så blev det som jag befarade: tyget räckte inte till hel infodring både bak och fram.  Var i tygaffären idag – tyget slutsålt! Nu är frågan: ska jag skarva det jag har kvar på längden eller tvären. Och räcker det i så fall?

En reaktion på ”En för liten kofta

  1. Hej! Beundransvärt att repa upp en mohairstickning! Jag hade en färdigstickad mohairkofta, väldigt snygg på alla sätt, bortsett från volangkanten längst ner som jag inte alls trivdes med. Jag funderade länge på om jag skulle repa upp och sticka om, men det slutade med att jag gav bort den. Mohair är lite lömskt, tycker jag 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s