Inspiration till frukost

Det låg en massa reklam i brevlådan i morse. Jag bläddrade lite snabbt igenom den, men blicken fastnade på kepsen mitt på detta uppslag:image

I bilen på väg till jobbet funderade jag på om inte ett rutigt tyg som funnits i skåpen i slöjdsalen ett tag nu skulle kunna användas för att få fram en liknande keps. Stannade kvar efter jobbet och sydde. Så här blev resultatet:20130924-174248.jpg

Förrutom att det blev en snygg keps med lite maskulint stuk som jag kan använda som inspiration för mina elever lärde jag mig en del själv på köpet. Jag strök fast väldigt fast mellanlägg på skärmdelarna och de två främre kepsdelarna, ett lite mer följsamt på de två följande delarna och inget alls på de två delarna baktill. Då fick man fram formen. Vad som är lite tveksamt är väl om det egentligen räcker med påpressbart mellanlägg i skärmdelarna, kunde ha tagit dubbla lager men gjorde det inte med tanke på att det inte ska bli för svårt att sy för dem som inte är så vana. Har tidigare provat med att stoppa kartong i skärmen men den bröts lätt till stor sorg för den som sytt keps den gången. Kanske man kan klippa till någon sorts förstärkning av någon plastförpackning, typ kaklåda eller så. Någon som prövat eller har andra idéer?

En reaktion på ”Inspiration till frukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s