Början till en sjal …

image Det här är början på en Lefti (beskrivning http://www.ravelry.com/patterns/library/leftie). Passande namn eftersom den stickas av sådant som är över. Jag vet inte om beskrivningen finns på engelska. Jag beställde tydligen den på tyska …  Den är väldigt rolig att sticka. Jag tänker använda den tillsammans med den nya, röda yllejackan som jag köpte på Hantverksmässan i Båstad i somras.

9 reaktioner på ”Början till en sjal …

 1. Scheissesnyggt! Den blev jag sugen på. Men med tanke på att det tog en hel sommar att sy en klänning efter tyskt mönster så kanske, hm, man får leta lite efter nåt engelskt!

  Gilla

  • Ge dig på den om du tycker den är snygg! Den är rolig att sticka, och tänk vad bra att kunna använda sina garnrester så här – inte bara till mormorsrutor 😉 Jag har bara läst tyska ett år och förstod hur man ska göra. Man relaterar till sina stickkunskaper. Det är för övrigt bara rätstickning och förkortade varv. Det senare finns det en länk till en filminstruktion på,youtube – på engelska

   Gilla

 2. Har dragit upp eländet 18 gånger, kollat filmer, slagit i böcker… svurit över att det svenska mönstret inte stämmer överens med det engelska, svurit över att länken inte funkar, hittat en annan länk via Ravelry…och tänker att hur svårt kan det vara! Men nu tror jag att jag fattar, man förskjuter liksom vändningarna utåt ett antal gånger och sedan går man tillbaka igen. Tror jag, nytt försök efter maten! Har redan tänkt ut två varianter med restgarner så nu måste det funka! Och så ska man väl inte titta på 100 avsnitt av en serie samtidigt…men det är mysigt att sitta i soffan med snörvlig dotter!

  Gilla

  • Oj, oj,oj. Var det jag som lockade dig till detta elände? Vad jag förstår verkar du ha knäckt nöten nu. Kontakta mig igen annars … Hälsa snörvliga dottern att hon ska krya på sig, hälsa sonen också. Hoppas han e’ kry – och du me’!

   Gilla

 3. Jamen nu rullar det på! Riktigt roligt! Lika häftigt varje gång ett blad blir till! Började först på en blå variant i många nyanser men insåg att det skulle bli FRUKTANSVÄRT många trådar att fästa. Fortsatte med en rödorange med svarta blad och väldigt mycket mindre fästarbete…! Alla friska och hälsar, vi får nog prata eller ses IRL snart!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s