Lägga på ett kol

Kan ni gissa vad det här är? Ledtråd: det har med Fendi (min pudel) att göra.

Ledtråd 2:

Svar: det är ett av två kol som sitter på motorn till Fendis blaster (”hårtork”). För en tid sedan tyckte jag det luktade lite bränt när jag använde den. Jag bytte filter men tyckte fortfarande att det luktade lite skumt när jag blåste Fendi torr efter promenaden. Då erinrade jag mig att jag läst att man även ska byta kol efter sådär 600-700 timmars användning. Fendi är två år och skulle jag ha blåst honom 1 timme om dagen varje dag i hela hans liv skulle det bli 700 timmar. Riktigt så mycket har det i och för sig inte blivit men jag beställde nya kol i alla fall och igår skulle jag byta dem, tänkte jag. Frågan var bara: var i hela friden sitter de där kolen nånstans? Jag skruvade bort bakstycket bara för att inse att motorn satt på andra sidan en mellanvägg. Där nånstans fick jag be Uffe om moraliskt stöd. Tillsammans skruvade vi loss framstycket, lirkade ut motorn och lyckades hitta kolen som skulle bytas ut. Nästa problem: kolen var fastlödda. Uffe kunde ändå peta loss dem, men de nya skulle ju också behöva lödas. Som tur är har svågern lödutrustning så Uffe körde hem till honom och fick låna lödkolv, -fett och -tenn.

Här behövde vi löda

Det var i och för sig inte jag som lödde den här gången, men jag tror att jag skulle kunna om det skulle behövas för nu har jag sett hur det går till. Tänk vad mycket man får lära sig när man skaffar hund!

5 reaktioner på ”Lägga på ett kol

  1. Bra jobbat! Sådant överlämnar jag med varm hand till Ingenjören här hemma. Kanske dumt att inte ens intressera mig när han fixar grejer, men jag tänker att jag gör så mycket annat… Jag är imponerad av dig och alla andra som inte skräms av det som går utanför bekvämlighetszonen.

    Gilla

Lämna en kommentar