Knarrande stickning

Jag försöker undvika tyg- och garnaffärer (!?!) för så fort jag går in i en hittar jag något jag villhöver. Nu har det hänt igen. Häromveckan var jag på jakt efter myggnätsliknande tyg och hittade det i en av de lokala tygaffärerna. I samma affär fanns ett vackert garn i en spännande materialkombination som jag inte kunde motstå. Men jag köpte bara ett nystan. Jag lyckades i alla fall begränsa mig – den dagen. Förra helgen när vi var i stan parkerade vi alldeles i närheten av tyg- och garnaffären och då kunde jag inte längre motstå frestelsen att köpa mer garn av samma sort. För tänk om någon annan annars skulle köpa det …

Jag har redan börjat sticka med garnet – en klassisk raglantröja ska det bli – men det knarrar förfärligt när jag stickar, har aldrig varit med om dess like. Nu hoppas och tror jag att det inte är garnet som knarrar, utan stickorna. Det är en rundsticka med utbytbara tippar av någon sorts genomskinlig plast som jag köpt på Maxi någon gång när jag var i akut behov av rundsticka, så igårkväll beställde jag nya sticktippar som förhoppningsvis inte knarrar. Är man sticknörd eller är man?

Ps. Garnet är Freya, soft and brushed wintercotton från Sirdar, 55% bomull, 31% akryl och 14% polyester, maskintvättbart.

3 reaktioner på ”Knarrande stickning

  1. Garnaffärer är livsfarliga! Förrådet är fullt och dessutom har jag just fått ärva en del garn. I morgon ska vi in till stan och jag måste in på en garnaffär och rådfråga o en påbörjad stickning som var med i arvet. Ingen vet var det slutar!

    Gilla

Lämna en kommentar