Flygande V

Den här terminen startade med en rivstart. Tre dagar innan eleverna skulle börja fick vi reda på att högstadiet skulle ha distansundervisning de första två veckorna på terminen så jag och mina slöjdlärarkollegor fick tänka om kring terminsuppstarten. Nu har vi tagit oss igenom första veckan och det har gått över förväntan, men vi hoppas att det inte blir mer än två veckor för det är svårt att bedriva någon vettig slöjdundervisning på distans någon längre tid.

Anspänningen inför de nya utmaningarna har krävt någon form av nervarvning på kvällarna, och vad kan vara bättre än att sticka?

Nu har jag nya sockor på gång. Jag lade upp med estnisk uppläggning, favorituppläggning till sockor. Garnfärgen heter Gräsand, och den gör verkligen skäl för namnet. Den ser helt olika ut i olika ljus precis som en gräsandshannes huvud gör. Jag har tyvärr inte lyckats fånga det på bild än, men jag har skaffat en reflektorskärm så kanske bilderna på de färdiga sockorna kan visa detta fascinerande fenomen.

2 reaktioner på ”Flygande V

  1. Ja, inte är det lugnare med distansundervisningen, precis. Särskilt inte när man snabbt ska ställa om. Utan stickningen hade det inte gått! Matte kräver nog färre omställningar än slöjd, tänker jag.
    Fina sockor och när jag tänker efter inser jag att inspirationen till basker kom från dig, så tack!😊

    Gilla

    • Ja, efter några lektioner med slöjdteori vill man ju liksom komma igång med hantverket … Vad roligt att höra att du blev inspirerad av mitt baskerinlägg. Trivs själv väldigt bra i basker. Mössan jag stickade i början på 2020 med texten ”Det är som det är” känns lite som en förutsägelse, vet inte riktigt om jag vill använda den just nu … eller så är det just det jag ska 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s