Så skönt att avsluta …

Jag avslutade 2020 med att göra klart två stickprojekt som jag haft på gång länge:

Jag fick en garnskål i julklapp 2019, med garn i, och någon gång i februari 2020 började jag sticka en grytlapp med garnet – en sorts stränggarn från Söstrerne Grene.

Jag fattar egentligen inte varför jag inte stickade klart grytlappen direkt, för den var rolig att sticka. Modellen heter Heptagonal potholder och mönstret är gratis på Ravelry.

Det andra projektet som blev klart i nyårshelgen var koftan Sjömanshustrun. Nu när jag skulle fotografera den var det dåligt ljus så jag fick ta rätt många bilder i olika rum och med olika belysning för att få till en hyfsad bild, därav den något spända minen :). Och självutlösaren kom visst med – det bjuder jag på.

Koftan har suttit på stickorna ett par år – tror jag började någon gång hösten 2017. Det var i alla fall då jag köpte garnet, Magasin Duetts Supersoft i färgen Blackberry. Jag var nyfiken på det, hade läst mycket postitivt om det, hur mjukt det var. Lite knepigt var det att man inte riktigt såg hur det färdigstickade materialet blev förrän man tvättat det, så för att få lite koll på läget var jag tvungen att sticka en provlapp och tvätta den först.

Varför stickade jag inte färdigt koftan långt tidigare? När koftan var klar kände jag hur ljuvligt mjuk och lätt den var, så jag ville ha mer Supersoft-garn. Då upptäcker jag till min stora sorg att Magasin Duett stängde nyårsafton 2020! Jag har stickat en hel del med Rauma finull och det är känns bra och finns i många, fina färger men det är inte riktigt så mjukt och lätt som Supersoft. Jag hittade ett nystan Kaunis 8/2 i gömmorna har stickat en testlapp med det nu – kanske, kanske det känns lite mjukare än finullen. Kanske du känner till något liknande garn som fortfarande går att köpa? Ett mjukt ullgarn att sticka med stickor 3, med en stickfasthet på ungefär 24 maskor på 10 cm. Har du några favoritgarner och vilka i så fall?

Närbild på spetsmönstret.

Jag har visst flera koftor i samma färgskala …

7 reaktioner på ”Så skönt att avsluta …

 1. Härligt när det minskar i projekthögen! Och fina färger på koftsamlingen!
  Jag har stickat en del i 2-trådigt garn från Ölands ullcentrum, det känns lite ogästvänligt under arbetet men puffar upp fint efter tvätt. Lite väl ojämnt tvinnat garn till senaste projektet bara. Är nyfiken på Järbos nya 2-trådiga, intensiv marknadsföring, man får väl prova till slut!

  Gilla

  • Jag har faktiskt lite av det 2-trådiga från Ullcentrum, vann det i en tävling där man skulle hitta på namn till en vantmodell de säljer nu. Jag vann material till vanten och stickade vantar av det, med stickor 2,5. Jag kan ju testa med stickor 3 och se hur det blir efter tvätt. Tack för tipset!

   Gilla

   • Lättstickat, men känns inte så ulligt. Jag tovade de första vantarna av det garnet. De är de randiga, gul och rosafärgade inne hos mig. Jag köpte ett gäng starka färger av garnet, längtar efter annorlunda färgkombinationer. Håller på med ett par nya nu, gillar randigt tovat. Men håller också på med ett par nya vantar med mönster att hålla reda på i vit Rauma fin ull och ett flerfärgat Fabel. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s