Catch a falling star

Sockan Catch a falling star är designad av Sofia Kammerborn. Jag tycker den är så fin med kombinationen av ränder under foten och små rutor (snöflingor?) ovanpå foten, de mindre stjärnorna runt fotleden och den stora stjärnan på hälen. Jag har inte stickat sockorna i orginalgarnet utan i Trekking, färgat av Lotta Blom/Tant Kofta. Färgerna heter Humleblomster, Silver och Vit. Det är en lite mer dämpad färgskala än i Sofias sockor, passar bra till mina nya tofflor.

Jag stickade ena sockan är med fyrkantiga stickor (Nova Cubics från KnitPro). Kanten är nersydd efteråt precis som det står i beskrivningen. På andra sockan jag vek jag ner och stickade fast kanten direkt. För att kunna göra det la jag upp maskorna med hjälp av en luftmaskkedja som jag plockade upp maskor i och drog bort när det var dags att vika ner och sticka fast kanten. Jag tyckte det var lättare att få rätt maskor mitt för varandra på detta sätt än när jag sydde. Ulla Engquist beskriver väldigt tydligt hur man gör i boken ”Sticka – Detaljer som gör skillnad” utgiven på Hemslöjdens förlag.

Socka nummer två stickade jag med mina gamla vanliga runda metallstrumpstickor. Anledningen till att jag ibland stickar med fyrkantiga stickor är att jag hört att de ska vara skonsammare för händerna, men jag kan inte säga att jag märker någon större skillnad. Jag tror att anledningen till att jag ibland får lite ont mest beror på att jag ”bara ska sticka ett varv till” och så blir det ett till, och ett till … och så har jag suttit lite för länge i samma ställning. Kanske är det någon som känner igen sig? Utseendemässigt blev det inte någon större skillnad, men sockan som jag stickade med fyrkantiga stickor blev nog lite, lite tightare.

I det här avsnittet av Sofias och hennes mans podcast får du höra henne berätta om vad som inspirerat henne till sockan. Jag tycker mycket om podcasten Kammebornia, har den senaste tiden tittat igenom alla tidigare avsnitt och prenumererar nu för att inte missa kommande avsnitt. Filmerna är väldigt fina med vackra bilder från Gotland. Sofia och Dennis pratar om livets små och stor väsentligheter, visar upp sina stickprojekt, ger bokstips och jag blir bara såå inspirerad. Perfekt att titta på så här i Corona-tider! Rekommenderas varmt!

3 reaktioner på ”Catch a falling star

  1. Ser att du matchar hälen fint med ”Båstad” tofflans färg. Fina både tofflor och strumpor. Kan det vara så att dina ben är olika i omfång och inte strumporna??

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s