Klänning i alla fall

Sy-lanet blev inställt p.g.a. Corona-viruset, men jag hade redan köpt och klippt till tyg till den här klänningen, så jag har sytt hemma istället.

Modellen är som så många gånger förr Autumn peplum spinoff med kjol Spin around från Sewing heart design. När jag räknade efter i garderoben är det här den åttonde i raden, men aldrig tidigare har jag behövt tråckla så som på den här, både runt halskant och alla fållar. Jag brukar stryka fast 2 cm breda remsor av tunt vlieseline på insidan av fållarna (jag skär till remsorna med rullkniv) och sedan viker jag precis efter remsans kant, nålar och syr med tvillingnål. På så sätt slipper jag mäta och jag får fållar som inte töjer sig. Men det här tyget levde sitt eget liv, så det fick tråcklas efter alla konstens regler.

Tyget är köpt på Olssons tyger, hittade det i en låda med stuvar, pris 238 kronor. Jag förälskade mig i färgen, köpte tyget trots att det bara fanns 1,75 m kvar och det var osäkert om det skulle räcka till en klänning med lång ärm. Jag brukar köpa 2,5 meter och då räcker det och brukar bli lite över om det inte krävts någon mönsterpassning. Men en knappt märkbar söm mitt i ryggen blev det en klänning i alla fall.

4 reaktioner på ”Klänning i alla fall

 1. Hej Ewa, vilken härlig känning du har gjort, färgen är toppen. Jag hoppas också att vi kan ha vårt Sy-lan till hösten.
  Själv har jag satt igång flera syprojekt, eller snarare jag har gjort flera testplagg och några har jag klippt ut tyget som ska bli plagget men inte sytt ihop dem ännu.
  Ska börja med en sommar-vår jacka idag.
  Ha ett skönt påsklov.🐣🐥💐

  Gilla

 2. Gillar verkligen färgen!
  Förstår vad du menar, jag har nu sytt TIO Moneta-klänningar och känner att jag behöver sy något annat, något nytt.
  Ska bara finna ork och tid till det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s