Ofärdigt

Somligt växer fort – som gräset i bakgrunden, somligt växer långsamt – som våra stafettmössor. Jag växlar mellan att trimma gräset och att sticka färdigt mössorna. Batteriet till grästrimmern laddar ur snabbt så medan batteriet laddas stickar jag.

Det är brådis! Sex ofärdiga stafettmössor som låg i ett skåp i slöjdsalen där jag jobbar måste bli klara innan sommarlovet. Några av dem hade eleverna hunnit börja göra hoptagningar på, så dem har jag redan stickat klart, fäst trådar på, tvättat och ruggat lite för en mjukare yta. De lottades ut bland dem som stickat på dem, men p.g.a. GDPR har jag för säkerhets skull fotograferat mössorna på anonyma modeller:


Varje mössa är helt unik. Några mössor har fått värmande, dubbel nederkant (resåren är invikt och fastsydd), några har några aviga varv på rätsidan – misstag som förhöjer det estetiska uttrycket. Jag lovar att visa de andra tre när de är klara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s