Vinn böcker!

Nu är det fem år sedan jag började blogga! Det firar jag med en liten tävling där du kan vinna en av följande böcker med textil anknytning:

IMG_5818

Vinner du den här kan du sticka inte mindre än 25 olika fantasifulla barnmössor (storlekar 6 månader-3år) med matchande vantar, sockar och halsdukar. Själv är jag förtjust i trädhalsduken man skymtar uppe till höger … och är inte lilla hajen i mitten i nedre raden jättesöt? Och det finns en helt bedårande kaninmössa, en urgullig julmössa, en tuff drakmössa och… Ja, helt enkelt en måste-ha-bok! De flesta mössorna är av typen där mössan går ner som en värmande halskrage, vilket verkar både varmt och skönt och praktiskt: det hindrar de minsta barnen från att dra av sig mössan.

livets aviga och räta

Så två skönlitterära böcker, först en personlig favorit: Livets aviga och räta. En riktig feelgood-roman om en ensamstående mamma med en garnaffär på Manhattan som är mer än en garnaffär. Garnaffär Walker & Dotter har blivit en samlingspunkt för en grupp människor i olika ådrar och med olika bakgrund som träffas och byter sticktips och tankar om livet i stort och smått. Lite romantik ingår också.

Det broderade hjärtat

Och till sist Carole Martinez debutroman Det broderade hjärtat som vann nio priser när den kom ut i Frankrike. En sagolik berättelse om en kvinna som är otroligt skicklig med nål och tråd. Det hon broderar kan bli levande! Hon spelas bort av sin make och tvingas ge sig av med sina barn på en dragkärra genom ett fattigt Andalusien.

Allt du behöver göra för att ha vinstchans är att svara rätt på några frågor och ge ditt bästa tips på ett sjalmönster.

Jag har ju stickat några sjalar vid det här laget (Harunin sitter dock fortfarande på stickorna) och har kommit fram till att den sort jag gillar bäst är ganska smal även på mitten, kan lindas runt halsen och sedan hänga ner med ändarna framtill, som en Pyttipanna.

IMG_8152 (3)

Men jag skulle vilja prova att sticka något annat än ännu en Pyttipanna. Så den som har alla rätt på tipsfrågorna och kommer med bästa tipset på sjalmönster vinner första pris.

  1. När stickade jag den här Pyttipannan?
  2. Skriv en annan sjal som jag stickat (färdigt 🙂 )
  3. Vad handlade mitt första blogginlägg om?

Tips till dig som vill tävla men inte läsa genom hela min blogg (det är ju i alla fall 353 inlägg att gå igenom … 😉 ) – det finns en sökfunktion här på sidan …

Maila dina svar och ditt sjalförslag – tala gärna om var jag kan hitta mönstret också – till ewasve6230@gmail.com  senast 5 augusti.

Vinnare meddelas via mail och här på bloggen senast 19 augusti.

Har du själv en blogg och vill dubbla din vinstchans länkar du till denna sida från din blogg. Tala i så fall om i tävlingsmailet att du gjort det och tala om från vilken blogg du länkar.

Kom ihåg att skriva din adress så jag kan skicka ev. vinst till dig. Skriv också vilken av vinsterna du helst vill ha. Den som vinner första pris får givetvis sitt förstahandsval.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s