Det bidde tummetottar

IMG_6876

Efter rallystickningen av fars tröja (se förra inlägget) bestämde jag mig för ett mindre projekt, MYCKET mindre. Det bidde bara tummetottar.

De här vantarna stickade jag till My (äldsta dottern) häromåret. Jag har lagat dem en gång tidigare. Nu var det dags igen. Jag tror att hon använder dem när hon cyklar och att det är därför just tummarna slits. Jag hittade garnet jag stickat vantarna med och bestämde mig därför att helt enkelt sticka på nya tummar den här gången.

IMG_6878

Först plockade jag upp maskor nedanför hålet

IMG_6883

Sedan klippte jag av den trasiga delen, plockade bort garnrester och stickade på en ny tumme.

IMG_6898

Som nya!

Vantmodellen heter Josefin och jag har köpt mönstret på Halländska hemslöjden. Affären finns tyvärr inte längre.

4 reaktioner på ”Det bidde tummetottar

  • Jag tänker att det blir mer miljövänligt och resurssnålt att göra sina egna kläder. När man lagt ner tid och möda på sina plagg vill man ju kunna använda dem så länge som möjligt så då lagar man dem kanske fler gånger än man skulle gjort med ett köpt plagg.

   Gilla

 1. Hej Ewa! Såg precis att du kommenterat på min blogg. Ber om ursäkt för sent svar, mail om kommentarer hamnar dessvärre i mappen socialt på gmail….
  Jag tycker garnet (Rowan Felted Tweed) är stumt, inge elasticitet och därmed töjer det sig och håller inte riktigt formen. Det är ju ett hyfsat dyrt garn och för det priset tycker jag man kan förvänta sig mer.
  Jättekul att hitta din blogg, nu ska jag surfa runt och titta!
  Hälsningar, Annika

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s