Sy-hörna, syrum eller syateljé …

Hur ser det ut där du sitter och syr?  Är det just ett hörn av ett rum eller har du kanske ett helt rum till ditt ”sye”? Hur förvarar du tyger, sybehör och allt annat syrelaterat?  Det undrar Alexandra som driver bloggen I gott pysselsällskap. Hon samlar beskrivningar i ord och bild av olika personers plats där de sitter och syr och vill därför att man gör ett blogginlägg om sin egen sy-plats och länkar det till hennes blogg.

Jag har gjort flera blogginlägg om mitt syrum. Senast handlade det om en uppgradering av syrummet.

Det här skåpet med skjutdörrar är jag väldigt nöjd med. Det gick precis in mellan dörr och fönster. Jag har hittat smarta förvaringsboxar för småprylar att ha i skåpet. Dem kan du läsa mer om här.

Hos den lokala snickarfirman har jag måttbeställt en nerfällbart tillklippningsbord. När äldsta dottern kommer hem kan hon sova i sitt gamla flickrum. Man bara fäller upp tillklippningsbordet.

Mina mönster samlar jag i hängmappar i ett arkivskåp som jag kom över för en femtiolapp på en loppis. Det står gömt i en garderob.

Det här är symaskinerna jag använder. Dem skrev jag om när jag skrev ”En titt i mitt syrum”.

IMG_0363

Till sist vill jag visa det fina syskrinet som min man köpte till mig på Konsthantverksmässan i Båstad för några år sedan.

2013-11-12 21.25.11

Hoppas du fått lite syrumsinspiration nu! Vill du ha ännu mer så klicka på länken till Alexandras blogg överst!

Ewa

10 reaktioner på ”Sy-hörna, syrum eller syateljé …

  1. Åh vad kul att få se! Det fällbara tillskärarbordet är jag särskilt avundsjuk på, men jag inspireras också av den smarta iden att lägga mönster i hängmappar och gömma undan dem! Jag är så trött på de proppfulla tidskriftssamlarna i bokhyllan. Tack för inspiration och titt 🙂

    Gilla

  2. Pingback: Våra syhörnor – I gott pysselsällskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s