Är det svårt att spinna garn av kaninull?

IMG_4893

Idag när jag kommit hem från jobbet och skulle städa till min kanin såg det ut så här i kaninburen. Hon tycker tydligen det är vårvarmt nu, och hade plockat av sig stora mängder ull som hon ”boat” med  i sitt sovrum. Undrar om jag skulle kunna spinna garn av hennes ull?

IMG_4565

Canelle (=kanel på franska, hennes pälsfärg gav upphov till namnet)  är en lejonkanin så runt huvudet är pälsen cirka 5 cm, men den pälsen plockar hon inte av sig.

IMG_4896

Jag har samlat lite ull från tidigare år, några mängder är det inte fråga om och kanske är fibrerna för korta, men kanske man skulle kunna spinna kaninull tillsammans med fårull? Är det någon som har erfarenhet av detta? Skriv och berätta!

6 reaktioner på ”Är det svårt att spinna garn av kaninull?

  1. Bara kaninull har jag inte spunnit av och min känsla säger mig att det nog inte är det lättaste. Men ull från angorakanin tillsammans med fårull har jag provat och det gick bra. Jag tycker absolut att du ska prova.

    Gilla

  2. Man går aldrig förgäves på kurs…för en halv evighet sedan gick jag en kortkurs i spinning för Agneta Bollmark från Husdjursspinneriet. Hon spinner, som man kan förstå, garn av fibrer från hund, katt och kanin. Som jag minns måste man blanda upp hund och katt med fårull, kanin har däremot mer fårlika egenskaper och klarar sig på egen hand. I allafall angorakaninen…förstås. Men om Chanelle är besläktad med dessa ulliga varelser vågar jag inte uttala mig om. (ganska troligt?) I allafall så spann jag lite senare av ull från en airdaleterrier, blandat med fårull och det luddade något förskräckligt! Svårt att karda dessutom. Lite halväckligt. Inte mersmak! Blev ett virkat armband till en lycklig arbetskamrat! Men spana på husdjursspinneriet.se och ställ frågan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s