Ny favoritfärg

IMG_4849

Sitter och stickar på min kofta och upptäcker att jag hittat en ny favoritfärg – olika nyanser av aubergine. Fast nagellacksfärgen kallas Zinfandel. Garnfärgen minns jag inte om den kallas något speciellt. Den har nummer 488 enligt etiketten och det är ju ingen känsloladdad eller målande beskrivning precis.

Jag har i veckan lånat hem tre omgångar med olika glasögonbågar och till sist fastnade jag för den på bilden, som synes även den i samma färg.

Den här stickningen har jag skrivit om tidigare (här och här). Jag tycker om den, inte bara för att jag till sist hittade rätt färger, det händer något nytt hela tiden. Fast det är klart, bålen blev lite dryg mot slutet men nu är jag ju nere på resåren och hoppas hinna börja på ena ärmen nu i helgen. Mönstringen gillar jag också. Den här koftan får bli en sammanfattning av de tre olika projekt jag funderat på att ge mig i kast med: en bohuskofta, en islandströja och en ”lusekofta”. Man hinner helt enkelt inte med allt man vill göra.

Vill du också sticka en Damejakka Loppa hittar du mönstret på Ravelry (klicka här). På Facebook finns en KAL-grupp (sticka tillsammans-grupp) som du kan gå med i för att få tips och idéer och kanske hjälp med problem som uppstår under stickningens gång, sök på LOPPKAL.

Snart nog är det dags för något som gör mig lite nervös – att klippa upp koftan mitt fram. Jag har tänkt mig att täcka klippkanterna med ett vackert band på insidan av koftan, men har inte hittat något. Den mest välsorterade sybehörsaffären i stan har lagt ner. Kanske kan du tipsa mig om webshopar som säljer band?

 

7 reaktioner på ”Ny favoritfärg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s