Snart är det påsk …

image

Det är förvisso flera veckor kvar till påsk, men om du vill virka kycklingar till påskriset kanske du vill börja redan nu? Häromåret virkade jag både stora och små kycklingar, i alla upptänkliga färger. Det kan du läsa om här, här och här. I sista länken hittar du en uppdaterad beskrivning längst ner.   Nu är beskrivningen i PDF-format för den som vill kunna skriva ut den enkelt. Det är inte alla som har möjlighet att (eller vill) sitta med datorn/surfplattan framför sig när det är dags att sticka eller sy. Därför gör jag ett försök att göra några av mina beskrivningar utskriftsvänliga. Med tanke på att påsken närmar sig började jag med beskrivningen till de virkade påskkycklingarna.

image

Hur gör du? Har du beskrivningen i ”paddan” eller mobilen eller kör du traditionellt med pappersbeskrivning?

 

9 reaktioner på ”Snart är det påsk …

 1. Jag kör pappersvarianten. Vissa mönster har jag även i mobilen – mest för när jag har handarbetet med mig. Lättare än att ha pappersmönster med dig så länge det inte är diagram 😊

  Gilla

  • Jag testade någon app i en iPad häromåret och om man laddade ner köpe-varianten (och inte gratisvarianten som jag gjorde) tror jag att man kunde pricka av i diagrammen på paddan. Verkade väl bra, men jag har alltså inte testat. Ibland tycker jag det känns bra att klara sig utan ”eldrivna hjälpmedel” ;).

   Gilla

  • Hej Lilian!
   Vad roligt att du hittat hit och att du gillat det du sett. Du har nog faktiskt lite del i att jag bloggar. På en slöjdlärarträff för några år sedan visade och berättade du lite om bloggar. Jag blev nyfiken och försökte, men tyckte det var lite krångligt. Så tipsade min dotter mig om WordPress och då kom jag igång. Välkommen åter! Ewa

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s